Maailmanlaajuinen arvokkuus: 2020 ja 2021

11, marras 2024 | Henkilökohtaisia pohdintoja ja kokemuksia, News

Huolimatta vaikeista vuosista ja edelleen jatkuvasta pandemiasta globaali dignity FInland -tiimi on tarjonnut pieniä ja suuria tapahtumia, joissa käsitellään kuulumista, sietokykyä, rasismin voittamista ja elämäntilanteita.

Olemme listanneet joitakin tapahtumia vuosina 2020-2021, joita vapaaehtoiset ovat toteuttaneet, kumppanuutemme Business college Helsingin ja MOK HNMKY:n kanssa ”Taking a stand” -rasisminvastaisen fasilitointikoulutuksen yhteistyönä. Kiitämme myös kaikkia aiempia puhujiamme Talk the Talk -kilpailussa ja puhujia, jotka uskalsivat pitää ensimmäisen tarinansa.

Mikään näistä tapahtumista ei toteutuisi ilman Global Dignityn vapaaehtoisia läheltä ja kaukaa, myös puhujavalmentajien muodossa.

Näemme suuren vaikutuksen, kun koulutamme uusia puhujia kertomaan tarinansa 6 minuutissa.

Puhujat pääsevät kirjoittamaan tarinansa, harjoittelemaan, esittämään sen ja saamaan tilaisuuden inspiroida ja vaikuttaa johonkin, joka on heidän kaltaisensa tai joka ei ole koskaan kuullut heidän kokemuksistaan, olipa kyse sitten traumasta, syrjäytymisestä, rasismista, muista mielenterveysongelmista tai elämän ja kuoleman tilanteista.

  • Näemme suuren vaikutuksen taiteilijoiden sitoutumisessa inspiroimaan ja luomaan emotionaalisen yhteyden yleisöön.
  • Näemme suuren vaikutuksen siinä, että vertaisryhmien puhujien avulla saadaan aikaan inspiraatiota, joka jää mieleen ja jota voidaan toteuttaa #seeingisbelieving.
  • Näemme suuren vaikutuksen puhujien ja vapaaehtoisten välisen yhteisön rakentamisessa, joka tapahtuu, kun he järjestävät todellisen tapahtuman todelliselle yleisölle, vaikka hybridinä.

BLM:n ja #METOO:n jälkeisinä aikoina, keskustelua kansainvälisistä opiskelijoista, puolisoista ja maahanmuuttajista, jotka kamppailevat saadakseen töitä Suomessa, lisäsimme myös keskustelunaiheita tästä ja nostimme esiin alkuperän, osallisuuden ja rasisminvastaisen koulutuksen aiheita.

  1. Järjestimme yhdessä MOK:n kanssa Taking A Stand -työpajan 14. lokakuuta 2020. Kyseessä oli Zoom-verkkotyöpaja, jossa tarjosimme kaikille osallistujille turvallisen tilan, jossa oli mahdollisuus käydä syvällistä keskustelua rasismista ja siitä, miten sitä vastaan voidaan taistella. Tapahtuma järjestettiin englanniksi. Tilaisuuteen osallistui noin 15 henkilöä.

2. Hybridi: Dignity Impact -tapahtuma 24. marraskuuta 2020 yhdessä Helsinki Business Collegen, Music For Friendsin ja muiden taiteilijoiden kanssa. Tapahtumassa oli noin 300 osallistujaa (100 ihmistä fyysisesti ja muut katsoivat verkossa), mukaan lukien opiskelijat ja opettajat sekä muut. Tapahtuma sisältää puhujien puheenvuoroja arvokkuuden tarinoista sekä musiikki- ja tanssiesityksiä. Tapahtuman suunnittelun johtamisen lisäksi olimme järjestäneet myös puhujien valmennustilaisuudet, sillä lähes kaikki puhujat olivat ensikertalaisia. Tapahtuma sai paljon positiivista palautetta yleisöltä ja koululta.

3. Inkluusiokeskustelu 16.12.2020, virtuaalitapahtuma, jossa oli paneelikeskustelu viiden vieraan kanssa osallisuudesta ja kuulumisesta Suomessa. Tapahtumalla oli yli 160 tavoittavuutta Facebookissa.

4. Alkuperätarinat – virtuaalinen tapahtuma 12. maaliskuuta 2021, jossa järjestettiin paneelikeskustelu neljän vieraan kanssa alkuperätarinoista ja siitä, miten he liittyvät alkuperäänsä. Tapahtumalla oli yli 1500 tavoitetta Facebookissa.

5. HNMKY MOK:n rasisminvastainen fasilitointiohjelma Global Dignityn johtajille. Yhteensä 3 työpajaa. 3 tuntia kukin. 10 osallistujaa ohjelmassa

    6. Toukokuu 2021 Kamillan ensimmäinen ”Taking A Stand” -työpaja. 23 rekisteröitynyttä – 9 liittyi.

    7. Global Dignity Race kesäkuu 2021 – Claudia ja Kamilla – osallistuivat AtlasGo-sovelluksen globaaliin arvokisaan, IWWOF-kampanja ei onnistunut teknisten ongelmien vuoksi.

    8. Global Dignity -värityskirjan kääntäminen suomeksi – Kamilla ja Tiina (vapaaehtoinen kääntäjä) nyt saatavilla 19 kielellä. Jaa niitä kauas ja laajalle! https://globaldignity.org/coloring-books/

    9. Osallistuttiin SDG:n ja Global dignityn vaikutustyön arviointiprojektiin Global dignityn johtoryhmän kanssa. Kiitos kaikille mukana olleille: https://globaldignity.org/wp-content/uploads/2021/09/Report_How-Global-Dignity-Impacts-the-SDGs.pdf

    Etsimme lisää kumppanuuksia, joiden avulla voimme tuoda ihmisarvoa koskevia keskusteluja suomalaisiin oppilaitoksiin, kouluihin, korkeakouluihin ja yliopistoihin. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä, lähetä sähköpostia osoitteeseen globaldignityfinland@gmail.com.

    Tässä on ilmaisia resursseja käyttöösi – eri ikäryhmille, https://globaldignity.org/teaching-dignity/teaching-tools/.

    Toivotamme turvallista ja tervettä loppuvuotta 2021!

    Ystävällisin terveisin,

    Bambi, Ramina, Kamilla

    Global Dignity ry:n hallitus.

      Follow me on
      social media

      0 kommenttia